5 korisnih vežbi koji možete uraditi pre posla: Bez dodatne opreme do idealne figure
Foto: Shutterstock

fitnes ciljevi

5 korisnih vežbi koji možete uraditi pre posla: Bez dodatne opreme do idealne figure

Fitnes -

Većina nas se suočava sa raznim izazovima, kao što su nedostatak vremena i motivacije, koji nas sprečavaju da redovno idemo u teretanu. Iz ovih razloga se sve više ljudi okreće alternativnim metodama vežbanja koje mogu da izvode kod kuće kako bi postigli svoje fitnes ciljeve.

Vežbe koje slede odnose se na celo telo. Trening celog tela vam omogućava da aktivirate sve grupe mišića, što znači da ćete u samo jednom treningu raditi na jačanju celog tela. Evo primera jednostavnog i efikasnog treninga koji možete izvesti bez dodatne opreme.

Trening počinje kratkim zagrevanjem od 5 do 10 minuta. Počnite brzim hodanjem ili džogiranjem u mestu da biste zagrejali mišiće.

Čučnjevi

Stanite uspravno sa nogama u širini ramena. Spuštajte se kao da idete u sedeći položaj, gurajući kukove unazad, a zatim se uspravite. Uradite tri seta od 14 do 20 ponavljanja.

Sklekovi

Lezite ravno na pod sa dlanovima u širini ramena. Podignite svoje telo sa poda i spustite se polako. Uradite tri seta od 8 do 12 ponavljanja.

Plank

Oslonite se na podlaktice i nožne prste, držeći telo ravno kao daska i ostanite u tom polođaju 30 do 60 sekundi. Ponovite tri puta.

vežba za zatezanje mišića, plank
foto: Shutterstock

Podizanje nogu

Lezite na leđa sa rukama ispod zadnjice. Podignite noge pravo nagore, a zatim ih kontrolisano spustite prema podu ne dodirujući ga. Ponovite za tri seta od 12 do 15 ponavljanja.

Planinari

Zauzmite položaj za sklekove, a zatim naizmenično podižite noge prema grudima kao da trčite u mestu. Uradite 3 seta od 20 do 30 sekundi.

Nakon treninga, posvetite 5 do 10 minuta istezanju svih mišićnih grupa kako biste smanjili napetost i opustili mišiće.

Prenela: O.M.

(izvor: ljepotaizdravlje.ba/kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track