3 vrhunske vežbe za čvrst stomak i zadnjicu: Samo dosledno sledite ova pravila
Foto: Shutterstock

Lični trener otkriva

3 vrhunske vežbe za čvrst stomak i zadnjicu: Samo dosledno sledite ova pravila

Fitnes -

Dobro oblikovana zadnjica i čvrst stomak su nešto o čemu sanja skoro svaka žena. Da biste to postigli i održali, potrebno je redovno vežbati. Marino Bašić, lični trener, donosi tri jednostavne vežbe koje će stomak i zadnjicu dovesti do savršenstva.

Čučnjevi

Najbolja vežba za podizanje zadnjice je svakako čučanj. Ispravan način da izvedete čučanj je da gurnete zadnjicu unazad i polako se spustite. Imajte na umu da se ne spuštate previše duboko i da ne gurate kolena previše napred.

Iskorak

Iskorak je jedna od najboljih vežbi za oblikovanje zadnjice i nogu, a istovremeno će ubrzati metabolizam. Da bi bili što efikasniji, ali i bezopasni, važno je poštovati određena pravila.

Počnite iz uspravnog položaja tako da vam kičma bude što je moguće ravnija. Korak napred jednom nogom, držeći koleno pod pravim uglom. Pazite da ne nagnete telo napred, i naizmenično radite iskorak jednom i drugom nogom.

Iskorak je jedna od najboljih vežbi za oblikovanje zadnjice i nogu
Iskorak je jedna od najboljih vežbi za oblikovanje zadnjice i nogufoto: Profimedia

Prednji izdržaj (plank)

Za ravan stomak, osim savijanja preko trupa (trbušnjaci), možete izvesti i prednji izdržaj (plank). Plank se izvodi tako što se stoji u položaju sličnom položaju za sklek, ali za razliku od klasičnog skleka, podlaktice oslonite na pod. Postavite laktove direktno ispod ramena.

Stavite nožne prste u položaj kao kada radite sklekove. Pazite da ne savijate kolena i da vam kukovi ne sruše. Držite ovu poziciju 30 sekundi. Iako vežba daska izgleda jednostavno, mnogi su prevareni i shvate da u ovom položaju mogu da izdrže manje od minuta.

Izvor: MissZdrava/Zdravlje.Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track