Probajte vežbe za zatezanje celog tela: Od opreme vam je potrebna samo klupa u parku
Foto: Shutterstock

preskočite izgovore

Probajte vežbe za zatezanje celog tela: Od opreme vam je potrebna samo klupa u parku

Fitnes -

Teretane i fitnes centri su odlični jer nam pomažu da se fokusiramo samo na vežbanje i zaboravimo na izazove koji nas čekaju napolju. Ali, sa dolaskom proleća i sunčanih dana, ipak je malo teže zatvoriti se u četiri zida kada svi želimo da provedemo više vremena u prirodi. Zato isprobajte ove vežbe koje možete raditi u parku a potrebna vam je samo slobodna klupa.

Kanadski trener Kristina Grem pokazala je nekoliko efikasnih vežbi kojima možete da aktivirate celo telo. Ovakav trening će biti posebno koristan za sve one koji vole da trče ili hodaju, pa mogu da odrade kratak trening hodanja ili trčanja u kombinaciji sa ovim vežbama i dobiju savršen odnos kardio vežbi i vežbi snage.

Pritiskom na desnu strelicu na samom videu prelazite na video za sledeću vežbu.

Trening se sastoji od šest vežbi, od kojih se svaka izvodi po 40 sekundi. Kada završite ceo set vežbi, odmorite se jedan minut i ponovite svaku vežbu četiri puta. Vežbe koje trener izvodi su: skakanje tj. džamping džeks, vežba "propadanja" (Bench Dips), skok na klupu, iskorak unazad u čučanj, penjač, sklekovi na klupi.

Dok će vežba skakanja (džamping džeks) zagrejati telo i pripremiti ga za trening, vežba "propadanja" na klupi će aktivirati mišiće ruku, posebno tricepse. Skok će prvenstveno trenirati mišiće nogu, a iskorak unazad u čučanj će oblikovati zadnjicu. "Penjač" je odlična vežba za izdržljivost, ali i za trbušnjake. Trening završavate sklekovima na klupi, koji će poboljšati ravnotežu i istovremeno aktivirati skoro sve mišiće u telu.

Prenela: O.M.

(izvor: miss7zdrava.24sata.hr/Zdravlje.kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track