Ovsena kaša sa voćem: Niskokalorični doručak koji pomaže u mršavljenju
Foto: Shutterstock

zdrav izbor za početak dana

Ovsena kaša sa voćem: Niskokalorični doručak koji pomaže u mršavljenju

Ishrana -

Pronalaženje zdravih opcija za doručak može biti ključno za održavanje nivoa energije tokom dana ali i veoma korisno ako pokušavate da smršate. Ovaj niskokalorični doručak sadrži ukusne i nutritivno bogate namirnice koje mogu da zadovolje potrebe organiza dok vam pomažu da održite optimalnu težinu.

Doručak koji je bogat vlaknima i proteinima može vas zasititi, pomažući vam da izbegnete da posegnete za nezdravim grickalicama tokom dana ili prejedanje tokom sledećeg obroka. Na taj način lakše ćete smršati ili održati optimalnu kilažu.

Ovsena kaša sa voćem

Ovsene pahuljice skuvajte u vodi ili obranom mleku i dodajte seckano voće kao što su jagode, maline ili banane ili smrznuto bobičasto voće. Ovo je bogat izvor vlakana i hranljivih materija sa relativno malo kalorija.

Potrebno je:

  • 1 šolja ovsenih pahuljica
  • 2 šolje vode ili obranog mleka
  • prstohvat soli
  • voće po vašem izboru (na primer, jagode, maline, banane, narezane kriške jabuke)
  • med ili javorov sirup za slatki ukus (opciono)
  • seckani orasi (kao što su bademi, orasi ili lešnici) za posipanje (opciono)
ovsena kaša, zdrav doručak
foto: Shutterstock

Priprema:

U šerpu stavite vodu ili obrano mleko i sačekajte da provri. Dodajte prstohvat soli. U ključalu tečnost dodajte ovsene pahuljice. Smanjite vatru na srednje nisku i kuvajte, povremeno mešajući, dok pahuljice ne omekšaju i zgusnu se. Ovo obično traje oko 5-7 minuta.

U međuvremenu pripremite voće po želji. Operite i isecite na komade. Kada su ovsene pahuljice kuvane, sklonite lonac sa šporeta. Dodajte narezano voće u ovsene pahuljice i lagano promešajte.

Ovsene pahuljice sa voćem prebacite u činiju. Po želji dodajte med ili javorov sirup. Odozgo po želji pospite seckane orahe.

Prenela: O.M.

(izvor: ljepotaizdravlje.hr/kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track