Za osobe koje su osetljive na gluten, ishrana može biti izazovna. Zato vam mi otkrivamo recept za ovu ukusnu i zdravu salatu od orašastih plodova, povrća i piletine sa sočnim prelivom.

Recept za šarenu bezglutensku salatu

Potrebno je

  • 150 g pilećih prsa
  • 100 g kupusa
  • 100 g crvenog kupusa
  • 1/2 avokada
  • 1 manja šargarepa
  • 1 crvena paprika
  • 1 kašika iseckanog svežeg peršuna
  • 1 kašika oraha
  • 1 kašika badema
  • 1 kašika suncokreta
zdrave-masnoce-shutterstock-721037374.jpg
Shutterstock 
avokado Bogat je vlaknima, kalijumom, vitaminima E i B, kao i folnom kiselinomfoto: Shutterstock

Za preliv potrebno je

Priprema

Piletinu skuvati i iseći na kockice. Kupus i šargarepu iseći na trake, a papriku i avokado na kockice. Sve sastojke izmešajte u posudi i dodajte piletinu. Preliv ćete napraviti tako što ćete sve pomešati, a na kraju dodati i otopljen kikiriki puter. Preliti preko salate.

Bezglutenska ishrana je način ishrane koji se preporučuje svima koji imaju celijakiju ili intoleranciju na gluten. Smatra se da bezglutenska ishrana prija digestivnom sistemu i poboljšava njegovo zdravlje, pa samim tim i zdravlje celog organizma.

Prenela: N.R.

Izvor knjiga: Olgica Beslać; "103 jela bez glutena"/Zdravlje.Kurir.rs