Napravite potaž za jačanje imuniteta: Da vam organizam kaže hvala
Ovaj potaž je nutritivno bogat obrok, pripremljen od kombinacije povrća poput crnog luka, šargarepe, krompira i celera. Obogaćen je s malo bibera i mlevene začinske paprike, pruža bogatstvo ukusa, ali i našem organizmu daje važne hranljive materije. I što je najvažnije - jača imunitet.
Priprema je toliko brza da je to prva stvar zbog koga ćete zavoleti ovaj gusti i hranljiv potaž evo kako sa lakoćom da je napravite.
Potrebno je:
- 1 glavica crnog luka
- 3 šargarepe
- 2 krompira
- 4 manje stabljike celera, možete i koren umesto stabljika
- 2 korena peršuna (zelen)
- 1/2 kelerabe, ako nemate pojačajte nešto od povrća
- Oko 1l vode
- Biber, suvi začin, so, beli luk u prahu, mlevena paprika, peršun(može i suvi)
Priprema
Povrće naseckati na kockice približno iste veličine. Propržiti crni luk, zatim dodati ostalo povrće, promešati i sipati litar vode.
Kada povrće omekša usitniti štapnim mikserom (ili u blenderu) pa dodati još malo vode do željene gustine. Na kraju dodati začine i kuvati još par minuta.
Prenela: N.R.
Izvor instagram: Recepti_za_srecu/Zdravlje.Kurir.rs
Gubitak težine može da bude rani znak demencije: Naučnici otkrili faktore koji utiču na njen razvoj