- Ova salata je izuzetno bogata proteinima i vlaknima, a istovremeno niskokalorična i povoljna za kućni budžet. Tunjevina pruža visokokvalitetne proteine, dok povrće donosi svežinu i vitamine - kaže dr Veroslava Stanković

Kako se sprema proteinska salata sa tunjevinom i povrćem? 

Potrebno je

* 1 konzerva tunjevine u vodi (150 g)

* 1 krastavac, isečen na kockice

* 1 paradajz, isečen na kockice

* 1/2 glavice crvenog luka, sitno iseckanog

* 1 šolja kuvane kinoe ili integralnog pirinča (po želji)

* 1 kašika maslinovog ulja

* sok od pola limuna

* so, biber, origano (po ukusu)

Priprema

Tunjevinu ocedite od viška tečnosti.U velikoj činiji pomešajte tunjevinu, krastavac, paradajz, crveni luk i kuvanu kinou ili pirinač. Prelijte maslinovim uljem, sokom od limuna i začini po ukusu. Sve dobro promešajte i ostavite par minuta da se ukusi sjedine pre serviranja.

Pripremila: Violeta Nedeljković