Dijetolog otkriva: Kako da spremite zdravu i ukusnu proteinsku salatu sa tunjevinom i povrćem
Mr sc. med. dr Veroslava Stanković, dijetolog podelila je sa nama zdrav, ukusan i jeftin recept za proteinsku salatu sa tunjevinom.
- Ova salata je izuzetno bogata proteinima i vlaknima, a istovremeno niskokalorična i povoljna za kućni budžet. Tunjevina pruža visokokvalitetne proteine, dok povrće donosi svežinu i vitamine - kaže dr Veroslava Stanković.
Kako se sprema proteinska salata sa tunjevinom i povrćem?
Potrebno je
* 1 konzerva tunjevine u vodi (150 g)
* 1 krastavac, isečen na kockice
* 1 paradajz, isečen na kockice
* 1/2 glavice crvenog luka, sitno iseckanog
* 1 šolja kuvane kinoe ili integralnog pirinča (po želji)
* 1 kašika maslinovog ulja
* sok od pola limuna
* so, biber, origano (po ukusu)
Priprema
Tunjevinu ocedite od viška tečnosti.U velikoj činiji pomešajte tunjevinu, krastavac, paradajz, crveni luk i kuvanu kinou ili pirinač. Prelijte maslinovim uljem, sokom od limuna i začini po ukusu. Sve dobro promešajte i ostavite par minuta da se ukusi sjedine pre serviranja.
Pripremila: Violeta Nedeljković
Sočivo je bogato proteinima i vlaknima: Čuva zdravlje srce, poboljšava varenje i stabilizuje šećer u krvi