Pečeni batat sa povrćem i mahunarkama: Recept nutricioniste za zdrav ručak ili večeru
Ako volite jednostavne, a hranljive obroke koji se brzo spremaju i dugo pamte – ovaj recept je pravi izbor za vas.
Nutricionistkinja i health coach Tatjana Popović podelila je sjajnu ideju za punjeni pečeni batat sa povrćem i mahunarkama, bogat vlaknima, biljnim proteinima i zdravim mastima. Savršen je za lagani obrok koji puni energijom, a ne opterećuje...
Potrebno vam je
Za dresing
- 4 kašike maslinovog ulja
sok od ½ limuna
so i biber po ukusu
Priprema
Zagrejte rernu na 200°C i stavite batat da se peče oko 30 minuta. U međuvremenu, u većoj činiji izmešajte krastavac, čeri paradajz, leblebije i sočivo. U manjoj činiji sjedinite sastojke za dresing i prelijte ga preko povrća i mahunarki. Kada se batat ispeče, njegovu unutrašnjost nežno izgnječite viljuškom i napunite je pripremljenom mešavinom. Na kraju pospite crni susam i uživajte u ovom hranljivom i ukusnom obroku.
Izvor: Instagram totallywellness/Zdravlje.kurirr.rs