Slušaj vest

Nutricionistkinja i health coach Tatjana Popović podelila je sjajnu ideju za punjeni pečeni batat sa povrćem i mahunarkama, bogat vlaknima, biljnim proteinima i zdravim mastima. Savršen je za lagani obrok koji puni energijom, a ne opterećuje... 

Potrebno vam je

  • 3 batata, presečena na pola
    2 kašike maslinovog ulja (za premazivanje batata pre pečenja)
    250 g leblebija, prethodno skuvanih
    200 g sočiva, prethodno skuvanog
    veći krastavac, isečen na trougliće
    15 čeri paradajza
    kašika crnog susama

Za dresing

  • 4 kašike maslinovog ulja
    sok od ½ limuna
    so i biber po ukusu

punjeni batat shutterstock_2493871467.jpg
Zdravo i ukusno Foto: Shutterstock

Priprema

Zagrejte rernu na 200°C i stavite batat da se peče oko 30 minuta. U međuvremenu, u većoj činiji izmešajte krastavac, čeri paradajz, leblebije i sočivo. U manjoj činiji sjedinite sastojke za dresing i prelijte ga preko povrća i mahunarki. Kada se batat ispeče, njegovu unutrašnjost nežno izgnječite viljuškom i napunite je pripremljenom mešavinom. Na kraju pospite crni susam i uživajte u ovom hranljivom i ukusnom obroku.

Izvor: Instagram totallywellness/Zdravlje.kurirr.rs

Top 14 namirnica bogatih beta-karotenom: Za lepu kožu, zdrav vid i prirodnu zaštitu od sunca