Moćna čili papričica: Sagoreva masti, pomaže u varenju i reguliše metabolizam
Naučnici su otkrili najbolje vreme za večeru da bismo bolje sagorevali kalorije i ostali siti do jutra. takođe, začini koje koristimo da našim jelima damo blago začinjeni ukus mogu nam takođe pomoći da izgubimo višak kilograma.
Najefikasniji začin za sagorevanje masti je čili paprčica, čije koristi nisu ograničene samo na gubitak masnoće, već nam može pomoći da značajno smanjimo rizik od srčanih oboljenja, takođe pomaže i u varenju.
Uloga čili paprčica u sagorevanju visceralne masnoće
Visceralna masnoća je ono masno tkivo koje se taloži u predelu stomaka između unutrašnjih organa: jetre, želuca i creva.
Međutim, njegovo uklanjanje nije samo stvar estetike, jer njegovo prisustvo može dovesti do razvoja ozbiljnih patologija poput gojaznosti, dijabetesa i drugih metaboličkih problema.
Potrebna dodatna istraživanja
Istraživači su davali četiri miligrama kapsaicina grupi od 75 zdravih odraslih osoba tokom perioda od 12 nedelja da bi proučavali promene telesne masti tokom ispitivanja.
Na kraju probnog perioda telesna mast je opala za 6,68 odsto, pa su stručnjaci zaključili da su kapsaicinoidi posebno korisni u sagorevanju masne mase.
Prenela: N.R.
Izvor:Novilist.hr/Zdravlje.Kurir.rs
Idealan položaj za spavanje koji brine o vašim crevima: Jednostavan trik za bolju probavu