Moćna čili papričica: Sagoreva masti, pomaže u varenju i reguliše metabolizam

važno

Moćna čili papričica: Sagoreva masti, pomaže u varenju i reguliše metabolizam

Zdravlje -

Naučnici su otkrili najbolje vreme za večeru da bismo bolje sagorevali kalorije i ostali siti do jutra. takođe, začini koje koristimo da našim jelima damo blago začinjeni ukus mogu nam takođe pomoći da izgubimo višak kilograma.

Najefikasniji začin za sagorevanje masti je čili paprčica, čije koristi nisu ograničene samo na gubitak masnoće, već nam može pomoći da značajno smanjimo rizik od srčanih oboljenja, takođe pomaže i u varenju.

Uloga čili paprčica u sagorevanju visceralne masnoće

Visceralna masnoća je ono masno tkivo koje se taloži u predelu stomaka između unutrašnjih organa: jetre, želuca i creva.

Međutim, njegovo uklanjanje nije samo stvar estetike, jer njegovo prisustvo može dovesti do razvoja ozbiljnih patologija poput gojaznosti, dijabetesa i drugih metaboličkih problema.

Čili paprčice pomaže u sagorevanju visceralne masnoće zahvaljujući sadržaju kapsaicina, hemijskog jedinjenja koje blagotvorno utiče na metabolizam ljudskog tela.

Čili paprčice pomaže u sagorevanju visceralne masnoće
Čili paprčice pomaže u sagorevanju visceralne masnoćefoto: Profimedia

Potrebna dodatna istraživanja

Istraživači su davali četiri miligrama kapsaicina grupi od 75 zdravih odraslih osoba tokom perioda od 12 nedelja da bi proučavali promene telesne masti tokom ispitivanja.

Na kraju probnog perioda telesna mast je opala za 6,68 odsto, pa su stručnjaci zaključili da su kapsaicinoidi posebno korisni u sagorevanju masne mase.

Uprkos ohrabrujućim rezultatima, istraživači su rekli da su potrebna dalja istraživanja kako bi se istražile pune fiziološke, metaboličke i prednosti uzimanja kapsaicinoida.

Prenela: N.R.

Izvor:Novilist.hr/Zdravlje.Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track