OSLOBODITE SE MRSKOG SALA OKO STRUKA ZA SAMO 6 DANA: Ovo su pravila koja morate da sledite
Foto: Profimedia

saveti

OSLOBODITE SE MRSKOG SALA OKO STRUKA ZA SAMO 6 DANA: Ovo su pravila koja morate da sledite

Fitnes -


Smeta vam kada isprobavate uske farmerke, potrebno je mnogo vremena i treninga da ih skinete, a ako je doprinela i genetika, salo oko struka postaje problem. Isprobajte ovih 6 prirodnih trikova za borbu protiv tih mrskih gomila.

Koliko puta vam se dogodilo da se ujutru pogledate u ogledalo i da vam se sviđa ono što vidite, ali popodne ili uveče primetite da vam je stomak skoro duplo veći?

Razlog za to su vaše svakodnevne navike koje izazivaju nadimanje, a samim tim i vizuelno povećavaju stomak. Ako želite da smanjite masne naslage oko struka za samo šest dana i bez straha uskočite u omiljeni komad odeće, pridržavajte se sledećih pravila.

Smanjite unos soli

So daje jelu bogatiji ukus, ali ovaj začin zadržava vodu u organizmu, što izaziva osećaj nadimanja, a samim tim povećava i vaš stomak. Dakle, slane grickalice i brza hrana zabranjeni su narednih šest dana.

so
foto: Printskrin

Smanjite unos ugljenih hidrata

Beli hleb za doručak, pirinač ili testenina za ručak su deo svakodnevne ishrane mnogih. Ali ove namirnice su pune ugljenih hidrata i nisu prijatelji vaše figure ili stomaka, pa ih izbacite iz ishrane. Za doručak radije jedite hranu bogatu proteinima kao što su jaja i sir, a za ručak se fokusirajte na povrće ili pirinač, pripremite žitarice od celih žitarica. Ako i dalje ne možete da živite bez hleba, konzumirajte hleb od integralnog brašna.

Zaboravite mleko

Netolerancija na laktozu može izazvati probleme sa varenjem i jak osećaj nadimanja. Ako niste sigurni da pripadate ovoj grupi, pokušajte da izbacite mleko iz ishrane najmanje šest dana. Obogatite kafu sojinim ili bademovim mlekom, a umesto čaše mleka popijte jogurt.

Izaberite voće

Iako je voće zdravo, neki od ovih ukusnih plodova mogu izazvati nadimanje. Jabuka, kruška ili dinja su veoma ukusni plodovi, ali su teže svarljivi, pa mogu izazvati gasove. Zbog toga, radije birajte citrusno voće poput limuna i pomorandže, kao i šumsko voće.

voće, Povrće
foto: Shutterstock

Recite ne ljutim začinima

Ljuti začini podstiču lučenje želudačne kiseline, što može izazvati nadimanje i tvrd stomak. Iako su zdrave, preskočite ih šest dana, a radije posegnite za lakšim začinima poput bosiljka, origana, majčine dušice...

Izbacite ŠAP

ŠAP označava tri stvari koje vaše telo apsolutno ne voli – šećer (rafinisani), alkohol i pržena hrana nisu prijatelji linije i stoga, ako želite ravan stomak, svakako ih izbegavajte.

Izvor: MissZdrava/Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track