5 benefita pečuraka za naše zdravlje: Evo koje posno jelo s bukovačama okrepljuje organizam
Pečurke su veoma značajne u ishrani zbog posebnih jedinjenja koje sadrže i korisne su u borbi protiv bolesti kao što su rak, kod virusnih infekcija, bolesti srca, povišenog krvnog pritiska i povišenih vrednosti holesterola u krvi.
- Pečurke su bogate su antioksidantima, mineralima i dijetnim vlaknima, i imaju mnogo blagotvornih dejstava na ljudski organizam. Pečurke zbog sadržaja selena, antioksidantnog minerala korisne su u prevenciji raka i kod degeneracije žute mrlje. Bogate su riboflavinom, niacinom i vitaminom B6, i blagotvorne su kod osoba sa depresijom i bolestima srca. Pečurke podstiču proizvodnju interferona u organizmu i jačanje imuniteta - kaže prof. dr Vesna Srećković Dimitrijević, internista-endokrinolog, i otkriva nam jednostavan i zdrav recept sa bukovačama
Izvor: Endokrinolog.rs/Zdravlje.Kurir.rs
Da li previše soli može da dovede do dijabetesa? Rezultati istraživanja su nedvosmisleni