Varivo od mladog kupusa: Obezbeđuje dozu prebiotika i stimuliše stvaranje kolagena
Variva su eliksir za organizam jer sadrže mnoštvo povrća, puno korisnih vlakana i hranljivih materija. Verujemo da će vas ovaj recept sa mladim kupusom oduševiti.
Prolećno povrće koje treba obavezno da se nađe na meniju je mladi kupus, a nutricionisti ističu da njegovi nežni zeleni listovi mogu da poboljšaju vaše zdravlje.
Šta to krije mladi kupus u sebi?
U mladom kupusu naći ćete i jedan od najjačih antioksidanata – antocijanin, koji se pokazao efikasnim u prevenciji raznih upala. Takođe, obilje vitamina C koji se nalazi u ovom povrću jača imuni sistem našeg tela i pomaže u stvaranju kolagena, kao i u apsorpciji gvožđa iz biljne hrane.
Pun fitosterola (biljnih sterola) i vlakana, kupus pomaže u održavanju zdravlja sistema za varenje i podstiče rast dobrih bakterija. Sve što vam je potrebno je dobar recept za pripremu ukusnog i zdravog obroka.
Čorba od mladog kupusa
Čorba idealna za vitalnost i mladalački izgled, jer sadrži sve neophodne hranljive materije koje će okrepiti i regenerisati vaše telo.
Priprema:
Crveni luk sitno iseckajte, posolite i propržite na malo maslinovog ulja dok ne porumeni. Dodajte naseckanu šargarepu i krompir i sitno seckani beli luk. Kupus očistite od spoljnih listova i isecite na trakice ili kockice, pa dodajte ostalom povrću. Dodajte so i biber. Kuvajte kratko bez vode, oko 5 minuta, pa nalijte litar vrele vode. Kuvajte oko 20 minuta, pa dodajte paradajz i mirođiju i kuvajte još 10 minuta. Začinite solju i biberom po potrebi i poslužite.
Prenela: N.R.
Izvor: Green.hr/Zdravlje.Kurir.rs
Idealan položaj za spavanje koji brine o vašim crevima: Jednostavan trik za bolju probavu