Budući da u kupovnom sladoledu ima dosta rafinisanog šećera, kao i drugih industrijskih zaslađivača, trans masti i brojnih sastojaka koji dokazano loše utiču na zdravlje, važno je da pronađete zdraviju alternativu ove poslastice jer, da se ne lažemo, svima ponekad prija slatko osveženje, naročito u vrelim danima.
Recept za čokoladnu fantaziju
Sastojci (za šest osoba):
Priprema:
U blender dodajte sve sastojke i mutite 3-4 minuta dok smesa ne postane kremasta i glatka. Ukoliko je potrebno slobodno dodajte još kokosovog šećera.
Dobijenu smesu prespite u prethodno ohlađenu posudu i stavite u zamrzivač da se stegne minimum 12 sati.
Pre serviranja izvadite sladoled iz zamrzivača i ostavite ga na sobnoj temperaturi oko 45 minuta do sat vremena.
Poslužite, dekorišite po želji i uživajte.
Prenela: N.R.
Izvor: Totallywellness.rs/Zdravlje.Kurir.rs