Veganski sladoledi su odlična zamena za kupovne. Sadrže isključivo prirodne sastojke koji imaju pozitivan efekat na zdravlje, a ujedno su veoma ukusni.

Budući da u kupovnom sladoledu ima dosta rafinisanog šećera, kao i drugih industrijskih zaslađivača, trans masti i brojnih sastojaka koji dokazano loše utiču na zdravlje, važno je da pronađete zdraviju alternativu ove poslastice jer, da se ne lažemo, svima ponekad prija slatko osveženje, naročito u vrelim danima.

sladoled-od-cokolade-shutterstock-633455036.jpg
Shutterstock 

Recept za čokoladnu fantaziju

Sastojci (za šest osoba):

  • 3 šolje hladnog kokosovog mleka
  • 5 zamrznutih banana
  • ½ kašičice spiruline (opciono)
  • 4 kašike kokosovog šećera
  • 8 listova sveže nane
  • 4 kašike kakaoa

Priprema:

U blender dodajte sve sastojke i mutite 3-4 minuta dok smesa ne postane kremasta i glatka. Ukoliko je potrebno slobodno dodajte još kokosovog šećera.

Dobijenu smesu prespite u prethodno ohlađenu posudu i stavite u zamrzivač da se stegne minimum 12 sati.

Pre serviranja izvadite sladoled iz zamrzivača i ostavite ga na sobnoj temperaturi oko 45 minuta do sat vremena.

Poslužite, dekorišite po želji i uživajte.

Prenela: N.R.

Izvor: Totallywellness.rs/Zdravlje.Kurir.rs