Čaj za bolji rad jetre: Očistite nakupljene toksine moćnom biljnom mešavinom
Kada sednete da uživate u različitim gurmanlucima, pomislite na vašu jetru, koja mora da se izbori sa svim masnim i kaloričnim sastojcima. Ukoliko često unosite takvu hranu, jetra postaje sve opterećenija, a tokom vremena polako “posustaje”.
Jetra je "laboratorija" našeg tela koje je zadužena za detoksikaciju, odnosno oslobađanje organizma od štetinih toksina. Alkohol, nepravilna ishrana bogata mastima, konzervansima i aditivima može da ošteti jetru, ali i pojedini lekovi. Srećom, jetra je organ koji se regeneriše, a u tome mogu da joj pognu biljke koje imaju hepato-protektivno dejstvo.
Priprema:
Cela biljna mešavina se izruči u litar ključale vode, odmah skloni sa šporeta, poklopi i ostavi da odstoji dva sata. Potom se procedi i pije u toku dana po 2 dl, dok se sve ne potroši.
Upotreba:
U svaku drugu šolju čaja, ako niste alergični, sipajte ravnu kašičicu polenovog praha.
Ovaj čaj treba piti 10 dana, pa napraviti pauzu od pet dana. U tom periodu pijte čaj od crvenog šipurka, koji se spravlja tako što se jedna puna kašičica popari sa 2 dl ključale vode, ostavi da odstoji pola sata, procedi i pije tri puta na dan.
Posle ovoga, pijte 10 dana prvi čaj.
Pripremila: N.L.
Izvor: Knjiga Čarobnjaci bilja/Zdravlje.kurir.rs
Gubitak težine može da bude rani znak demencije: Naučnici otkrili faktore koji utiču na njen razvoj