Maderoterapija protiv celulita: Kome se preporučuje, a ko treba da je izbegava
Foto: Shuterstock

SAVET

Maderoterapija protiv celulita: Kome se preporučuje, a ko treba da je izbegava

Lepota -

Maderoterapija ili brazilska maderoterapija je tehnika holističke masaže i jedna je od najpopularnijih anticelulitnih terapija na svetu. Koristi anatomski dizajnirane drvene alate za poboljšanje i konturisanje veličine i oblika tela.

Ako želite da isprobate maderoterapiju, obavezno prvo pronađite iskusnog terapeuta za masažu. Pošto maderoterapija zahteva drvene alate, mnogi ljudi su imali bolna iskustva, posebno ako je maserka bila neiskusna. Iz tog razloga, bilo bi dobro izbegavati ovu vrstu masaže na licu ili veoma osetljivim delovima tela.

Instrumenti za maderoterapiju su pažljivo dizajnirani i ugravirani da omoguće ciljani pritisak na problematične delove tela, kao što su noge, zadnjica, stomak i ruke.

Kombinacija ovih specifičnih alata i primenjenih tehnika intenzivira razgradnju masnih naslaga, zadržavanje tečnosti i fibroznog celulita, eliminišući ih prirodnim putem zajedno sa ostalim toksinima kroz proces limfne drenaže.

Važno je napomenuti da je maderoterapija više od konturne terapije ili anticelulitnog tretmana jer su oba ova ishoda rezultat limfne drenaže koja se odvija. U tom cilju, važno je pratiti uputstva za negu nakon nege da biste poboljšali rezultate.

Maderoterapija najbolje deluje na masti i celulit u oblastima kao što su stomak, butine i bokovi.

Tretman je pogodan za različite stepene celulita, od narandžine kore do fibroznog celulita. Da bi maderoterapija pokazala bilo kakvu korist, možda ćete morati da idete na tretmane nekoliko puta nedeljno tokom tri do četiri meseca.

Rezultati vidljivi nakon 10 do 12 tretmana

Neki terapeuti za masažu navode da je potrebno najmanje 10 do 12 tretmana pre nego što se vide rezultati. Tretmani često kombinuju tehnike oblikovanja tela i mogu trajati sat vremena ili duže.

Prednosti maderoterapije

  • razbija i eliminiše celulit
  • omekšava kolagen vlakna
  • smanjuje ožiljke posle operacije
  • uklanja toksine
  • ubrzava cirkulaciju
  • aktivira sistem za varenje i limfnu drenažu
  • smanjuje zadržavanje tečnosti
  • poboljšava tonus kože
  • zateže kožu
  • podiže zadnjicu
  • povećava konture elastičnost tkiva i stimuliše cirkulaciju krvnih sudova

Maderoterapija se ne preporučuje tokom menstruacije, a osobe sa proširenim venama i kapilarima zahtevaju posebnu pažnju terapeuta.

Mederoterapija je pogodna za različite stepene celulita, od narandžine kore do fibroznog celulita.
Mederoterapija je pogodna za različite stepene celulita, od narandžine kore do fibroznog celulita.foto: Profimedia

Ko je idealan kandidat za maderoterapiju?

Ova terapija je odličan izbor za one koji su prošli estetske ili medicinske operacije. Maderoterapija se može koristiti za lečenje ožiljaka i poboljšanje tonusa, kao i teksture površinskih slojeva tkiva i kože.

Ožiljci nastaju kada dođe do oštećenja unutrašnjih i spoljašnjih tkiva tela i kao deo ovog procesa dolazi do prirodnog zarastanja i izgradnje kolagenih vlakana što rezultira stvaranjem ožiljka, koji često može izgledati estetski neprijatno.

Terapija drvetom će smanjiti proces stvaranja ožiljaka razbijanjem, labavljenjem i ponovnim poravnanjem kolagenskih vlakana.

Pošto operacija uzrokuje oštećenje limfnih sudova koji okružuju tkiva pogođenog područja, prirodan odgovor tela je da proizvodi bistru tečnost, što se prevodi u bol i otok, a ponekad i formiranje seroma.

Maderoterapija će aktivirati sistem limfne drenaže i drastično poboljšati zadržavanje tečnosti, što će omogućiti smanjenje bolova i veći nivo pokretljivosti u telu.

Za one koji su imali kozmetičku operaciju, Maderoterapija će tretirati nesrazmernu i neravnu kožu koja često dovodi do 'kvrgave' teksture kože nakon mnogih operacija oblikovanja kao što su liposukcija ili abdominoplastika.

Specifični alati, kao što je švedska šolja, ne samo da će oblikovati i stanjiti struk, već će vidljivo smanjiti nivo otoka i zadržavanja tečnosti nakon samo jednog tretmana. Bolji rezultat će se postići ako se lečenje započne ubrzo nakon operacije, idealno u prvih 14 dana.

Maderoterapija je takođe izuzetno efikasan tretman za celulit, koji se najčešće javlja kod žena i često pogađa noge, butine i zadnjicu.

Celulitna tkiva se formiraju na vezivnom tkivu unutar tela i kako rastu, prodiru kroz dublje slojeve kože
Celulitna tkiva se formiraju na vezivnom tkivu unutar tela i kako rastu, prodiru kroz dublje slojeve kožefoto: Profimedia

Celulit i masne naslage

Nastaju usled genetske strukture, hormonskih promena, nedovoljnog unosa vode i aktivnosti, nepravilne ishrane i prirodnog procesa starenja.

Celulitna tkiva se formiraju na vezivnom tkivu unutar tela i kako rastu, prodiru kroz dublje slojeve kože, što dovodi do kvrgavog efekta na spoljašnjoj površini kože.

Maderoterapija će brzim i dinamičnim pokretima razbiti celulit i tonirati i zategnuti kožu i smanjiti centimetre oko nogu, zadnjice i struka. To radi tako što dezintegriše masne ćelije zajedno sa uvećanim površinskim masnim ćelijama i gura ih prema limfnom sistemu koji ima tečnost u svojim limfnim venama.

masaža, maderoterapija
foto: Shutterstock

Postoje različite vrste celulita i različitog stepena. Terapeut za masažu može proceniti stadijum celulita i onda može dati savet o tehnikama koje se koriste, broju i učestalosti preporučenih tretmana.

Prenela: N.R.

Izvori: Miss7zdrava / Zdravlje.Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track