Čaj protiv svih vrsta stomačnih tegoba: Opušta i čuva žensko zdravlje
Foto: Shutterstock

probajte

Čaj protiv svih vrsta stomačnih tegoba: Opušta i čuva žensko zdravlje

Zdravlje iz Prirode -

Sledeća čajna mešavina kombinuje četiri moćne biljke koje ne samo da smiruju i ublažavaju probleme sa želucem, već i pružaju brojne koristi po zdravlje.

Kičica (crveni kantarion, grozničavče), majčina dušica, kantarion i matičnjak zajedno deluju sinergijski, olakšavaju stomačne tegobe i poboljšavaju varenje, ali i još mnogo toga. Evo kako da pripremite čaj.

Napomena: Pre upotrebe bilo koje biljke u terapeutske svrhe obavezno se konsultujte sa svojim izabranim lekarom.

Čaj protiv stomačnih tegoba

Potrebno vam je:

čaj pijte tri puta dnevno, pre jela
čaj pijte tri puta dnevno, pre jelafoto: Shutterstock

Priprema:

Mešavinu staviti u posudu, naliti 3 litara vode, prokuvati i ostaviti da prenoći poklopljeno. Ujutru procediti i piti tri puta dnevno, pre jela.

Kako deluju ovi sastojci

  • Kičica je čuvena po svojim gorkim svojstvima koja podstiču probavu i olakšavaju stomačne tegobe kao što su nadimanje i gasovi. Istraživanja ukazuju i na to da može da pomogne u snižavanju nivoa šećera u krvi.
  • Majčina dušica ima antimikrobna svojstva koja pomažu u smirivanju stomačnih infekcija i olakšavanju digestivnih problema.Takođe je korisna za ublažavanje kašlja i bronhitisa.
  • Kantarion ima umirujuće dejstvo na digestivni trakt, pomažući kod gastritisa i čireva. Takođe pomaže u ublažavanju simptoma depresije i anksioznosti, a prijatelj je i zdravlja žena.
  • Matičnjak deluje umirujuće na stomačne mišiće, smanjujući grčeve i nadutost. Pomaže u smirivanju nervne napetosti i stresa, što doprinosi opštem zdravlju.

Pripremila: N.L.

Izvor: Knjiga Čarobnjaci bilja (zbornik travara i trava)/Zdravlje.kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track