Za osobe koje su osetljive na gluten, ishrana može biti izazovna. Zato vam mi otkrivamo recept za ovu ukusnu i zdravu salatu od orašastih plodova, povrća i piletine sa sočnim prelivom.
Recept za šarenu bezglutensku salatu
Potrebno je
- 150 g pilećih prsa
- 100 g kupusa
- 100 g crvenog kupusa
- 1/2 avokada
- 1 manja šargarepa
- 1 crvena paprika
- 1 kašika iseckanog svežeg peršuna
- 1 kašika oraha
- 1 kašika badema
- 1 kašika suncokreta
Shutterstock
Za preliv potrebno je
- 2 kašike kiriki putera
- 1 kašika vode
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašičica maslinovog ulja
- 1 kašičica aleve paprike
Priprema
Piletinu skuvati i iseći na kockice. Kupus i šargarepu iseći na trake, a papriku i avokado na kockice. Sve sastojke izmešajte u posudi i dodajte piletinu. Preliv ćete napraviti tako što ćete sve pomešati, a na kraju dodati i otopljen kikiriki puter. Preliti preko salate.
Prenela: N.R.
Izvor knjiga: Olgica Beslać; "103 jela bez glutena"/Zdravlje.Kurir.rs