3 voćkice za brži rast kose i odlaganje sedih: Neka se bar jedna od njih svakog dana nađe na vašem stolu

Uključivanje samo 3 voćkice u vašu ishranu moglo bi da obezbedi da dobijete sjajnu i privlačnu kosu, ali, pre svega, to bi pomoglo da vam kosa raste još brže. I ne samo to - mogu da pomognu da kosa sporije sedi.

Shutterstock

Jabuke 

Jabuka dnevno nas drži podalje od doktora, ali takođe podstiče prirodan rast i zdravlje kose. Jedenje jabuka osigurava da vaše telo dobije vitamin B6 koji proizvodi melanin u koži glave i usporava sedu kosu. Jabuke su takođe odličan izvor antioksidanata, biotina, fenolnih jedinjenja i rastvorljivih vlakana koja održavaju vaše skalp jakim. Vašim folikulima kose su potrebni kalijum, kalcijum, magnezijum i bakar da bi ostali jaki, a sve se to može naći u jabukama. Ovo je dobar razlog zašto mnogi tretmani za gubitak kose sadrže jabuke.

Verovatno znate za poznati izraz: „Jedna jabuka dnevno drži doktora daleko“. Ono što je sigurno jeste to da je jabuka bogata vitaminima, antioksidantima i vlaknima koji su bitni za dobro zdravlje.

Nar

Nar sadrži antioksidante koji održavaju folikule kose jačima. Antioksidansi takođe poboljšavaju cirkulaciju krvi na području glave, stimulišući rast kose i olakšavajući proizvodnju prirodnih ulja u kosi. Nar je od pomoći i ljudima koji često imaju zamršenu kosu ili kovrdžavu kosu. Pasta napravljena od njegovih semenki takođe može pomoći u usporavanju sedenja kose.

Profimedia  Nar sadrži antioksidante koji održavaju folikule kose jačima

Borovnice

Borovnice sadrže vitamin C i takođe su odličan izvor vlakana, antioksidanata i mangana. Često se nazivaju supervoće. Veoma su zdravi jer su prepuni mangana, vitamina K, C i bakra. Konzumiranje borovnica će vam pomoći da održite zdravu kosu zbog vitamina K. Vitamin C izgrađuje kolagen, dajući vam jaču kosu, a prisustvo bakra će učiniti da raste brže. Takođe sadrže proantocijanidine koji stupaju u interakciju sa folikulima vaše kose kako bi ubrzali proces rasta kose.

Pripremila: Violeta Nedeljković