Tijana Mladenović

Krem čorba od pečenih paprika: Nutricionista otkriva recept za imuno buster

Shutterstock Kombinacija antioksidanasa i fitonutrijenata koja jača odbrambene mehanizme
Topli potaž od pečenih paprika i đumbira prirodno jača imunitet, olakšava prehladu i vraća snagu posle naporna i stresa.

Ovaj topli, kremasti potaž ili krem čorba od pečenih paprika nije samo hrana za dušu, već i pravi saveznik imunitetaCrvene paprike pune su vitamina C, antioksidanasa i vlakana, a uz đumbir i beli luk pomažu telu da se izbori sa virusima i umorom, otkriva na svom Instagram nalogu nutricionista Tijana Mladenović.

Servirajte ga uz hrskavi hleb prepečen sa topljenim sirom.

Imuno potaž od pečenih paprika 

Potrebno vam je

  • tegla pečenih crvenih paprika (oceđenih)
    kocka za pileću supu
    crni ili crveni luk
    2 čena belog luka
    3 sušena paradajza
    mali komad svežeg đumbira (oko 2 cm)
    nekoliko zrna bibera
    svež bosiljak
    50 g feta sira
    1 kk maslinovog ulja
    hleb
    mocarela
Paprike možete da ispečete i sami Foto: Shutterstock

Priprema

U šerpi izdinstati seckani crni i beli luk i đumbir na malo maslinovog ulja sa prstohvatom soli i nekoliko zrna bibera, oko pet minuta, dok ne omekša. Ubaciti sušeni paradajz i pečene paprike, pa dinstati još oko dva minuta. Sipati dovoljno pileće supe da prekrije povrće otprilike 1 cm iznad. Kuvati lagano oko 10 minuta. Dodati feta sir i svež bosiljak. Sve usitniti štapnim mikserom dok se ne dobije glatka, kremasta tekstura.

Za serviranje, narendati mocarelu u nelepljivom tiganju, pritisnuti krišku hleba, i zapeći nekoliko minuta sa obe strane, dok ne postanu zlatne i hrskave. Potaž poslužiti topao, uz feta sir, bosiljak i parče hrskavog hleba.

Imuno čorbica sa pilećim ćufticama: Recept nutricioniste za odbranu od virusa