Smuti sa semenkama koji topi kilograme: Pun je minerala, vitamina i antioksidanasa
Foto: Profimedia

ukusno i zdravo

Smuti sa semenkama koji topi kilograme: Pun je minerala, vitamina i antioksidanasa

Ishrana -

Da li biste želeli da se oslobodite viška kilograma, a da ne morate da odustanete od uživanja u ukusnim i hranljivim obrocima u isto vreme? Ne morate da tražite dalje! Nutricionistkinja Kristen Karli otkrila je vrhunski recept za smuti koji će vam pomoći da smršate.

Ovaj smuti bogat je vitaminima, mineralima i antioksidansima. Osim što pomaže u postizanju idealne linije, snabdeva vaše telo neophodnim hranljivim materijama za dobro zdravlje.

Omiljeni smuti ove nutricionistkinje za mršavljenje uključuje spanać, šumsko voće, proteinski prah i mnogo semenki bogatih vlaknima. Ovo je vrlo ukusan i neverovatno hranljiv smuti koji će vam obezbediti dobar balans proteina, zdravih masti i vlakana i održati vas sitim dugo vremena.

Jedna čaša ovog smutija sadrži 460 kalorija, 12 g masti, 529 mg natrijuma, 37 ugljenih hidrata, 11 g vlakana i 54 g proteina.

smuti, blender, maline, voćni smuti, zdrava ishrana
foto: Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kašika proteina u prahu
  • 1/2 šolje spanaća
  • 1 šolja nezaslađenog sojinog mleka
  • 1/2 šolje smrznutog bobičastog voća po izboru
  • 1/2 kašičice čia semenki
  • 1/2 kašičice semenki lana
  • 1/2 kašičice semena konoplje (možete ga naći u prodavnicama zdrave hrane)
  • 1 banana

Priprema:

Miksajte u blenderu na maksimalnoj brzini dok smeša ne postane glatka. Gustinu možete podesiti dodavanjem više ili manje sojinog mleka, po ukusu.

Ako želite slađi ukus, možete dodati kašičicu meda ili nekoliko kapi ekstrakta stevije.

Zašto je ovaj smoothie dobar za gubitak težine?

Ovaj smoothie je bogat esencijalnim mineralima i vitaminima i antioksidansima zahvaljujući sastojcima kao što su spanać, šumsko voće, laneno i čia seme. Ove hranljive materije pospešuju opšte zdravlje i mogu smanjiti rizik od razvoja hroničnih bolesti. Za one koji žele da izgube težinu, nutricionista uvek preporučuje posezanje za vlaknima i proteinima.

smuti sa kupinama, smuti, voćni smuti
foto: Shutterstock

- Obe hranljive materije pojačavaju osećaj sitosti, što sprečava potrebu za stalnim grickanjem. Ovaj smuti je pun vlakana koja su važna za varenje, pomaže vam da se osećate sito i pomaže vam da smršate na zdrav način. Kada birate proteinsko i sojino mleko, dajte prednost nezaslađenim proizvodima kako biste smanjili prekomerni unos kalorija. Konačno, semenke lana i čia su bogati izvori alfa linolne kiseline, vrste omega-3 masne kiseline koja je poznata po svojim antiinflamatornim svojstvima i dobra je za zdravlje srca i pravilnu funkciju mozga - tvrdi Karli.

Kombinacija proteina, vlakana i zdravih masti u ovom smutiju može pomoći u stabilizaciji nivoa šećera u krvi, što je dobro za zdravlje uopšte, a posebno za osobe sa dijabetesom i insulinskom rezistencijom.

Prenela: O.M.

(izvor: eatthis.com/kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track