4 najgore opcije za doručak: Nutricionisti ukazali na moguće zdravstvene probleme
Doručak se često smatra najvažnijim obrokom u toku dana, ali neke uobičajene opcije za doručak mogu doprineti nadutosti i problemima s varenjem.
Određene namirnice, poput onih s visokim udelom natrijuma, šećera ili prerađenih sastojaka, mogu loše uticati na zdravlje creva. Nutricionisti smatraju da su ove četiri opcije za doručak.najgore.
Ultra-prerađena hrana
Ultra-prerađena hrana, poput raznih slanih i slatkih peciva koja se obično konzumiraju tokom doručka, mogu doprineti nadutosti i probavnim problemima
Ove namirnice često su bogate rafinisanim ugljenim hidratima i šećerima, a nedostaju im važne hranjive materije poput vlakana.
Slanina
Slanina je često bogata natrijumom, a preterani unos natrijuma može izazvati zadržavanje vode u telu što dovodi do nadutosti.
Mnoge vrste muslija kupljene u prodavnicama pune su dodatih šećera i nezdravih masti, što može poremetiti rad organa za varenje i dovesti do nelagode.
Prenela: N.R.
Izvor: Index.hr/Zdravlje.Kurir.rs
Da li previše soli može da dovede do dijabetesa? Rezultati istraživanja su nedvosmisleni