Salata sa komoračom ublažava upalne procese u organizmu: Evo kako da je spremite
Ova jednostavna i brza salata ne samo da je ukusna, već i nutritivno bogata, što je čini idealnim izborom za zdravu ishranu.
Komorač pojačava efikasnost insulina, ublažava upalne procese i poboljšava varenje. Zato vam otkrivamo recept za slasnu salatu od ove aromatične biljke.
Kako se sprema salata sa komoračem
Potrebno je:
▪ 150 g očišćenog komorača
▪ 200 g ajsberg zelene salate
▪ 100 g pavlake sa 12% mm
▪ 20 ml limuna
▪ 5 g belog luka
▪ so
Priprema
* Komorač i zelenu salatu iseći na trake.
* U činiji sjediniti seckano povrće, dodati sok od limuna, malo soli, pasirani beli luk i pavlaku.
* Dobro izmešati da bi se sastojci ravnomerno rasporedili.
* Salatu poslužiti neposredno nakon pripreme.
Komorač je važna lekovita, aromatična, začinska i hranljiva biljka.
Sadrži eterično ulje sa terpenom, anetolom, fenhonom, belačevinaste supstance, šećer, sadrži flavonoide i kumarine.
Upotrebljava se za ublažavanje problema digestivnog trakta, zatvora, grčeva, želudačne kiseline, nadutosti, dok seme komorača može da utiče i na rastvaranje kamena u bubregu.
Žvakanje semena otklanja neprijatan zadah, a zahvaljujući antiinflamatornim i antimikrobnim svojstvima, koristi se i u proizvodnji prirodne paste za zube.
Prenela: N.R.
Izvor instagram: Dijabetes_info/Zdravlje.Kurir.rs
Panični napad je kao iznenadna oluja: Psiholog otkriva 3 načina da se smirite, odmah i na duže staze