Ovi napici idealni su za mamurluk: Ublažavaju glavobolju, razbuđuju i hidriraju
Foto: Shutterstock

isprobajte

Ovi napici idealni su za mamurluk: Ublažavaju glavobolju, razbuđuju i hidriraju

Zdravlje -

Mnogi ljudi vole da popiju dodatnu čašicu kada izlaze ili se druže sa prijateljima, naročito u vreme praznika. Ali pijenje alkohola može izazvati neprijatna stanja - mamurluk i glavobolju sledećeg jutra.

Ako ne želite da nakon slavlja provedete pola dana nakon u krevetu sa jakom glavoboljom i umorom, možete pripremiti jedan od ovih ukusnih i zdravih napitaka koji će vam pomoći da se što pre oporavite od izlazaka i alkohola.

Čaj od đumbira

Čaj od đumbira je poznat po mnogim blagodetima, od kojih je jedan pozitivan efekat na glavobolju nakon žurke prethodne noći.

Đumbir je bogat antiinflamatornim svojstvima koja pomažu u smanjenju glavobolje i upale izazvane alkoholom. Ako ste prethodne noći popili više nego obično, skuvajte šolju čaja od đumbira i dodajte mlevenu kurkumu i crni biber za detoksikaciju jetre.

voda sa limunom
foto: Shutterstock

Voda sa limunom

Voda sa limunom nije samo ukusna i osvežavajuća, već je prepuna limunske kiseline i ima alkalizirajući efekat, piše „Health Shots“.

Voda za piće sa limunom može pomoći u uklanjanju toksina iz tela i uspostavljanju pH ravnoteže koja može olakšati prirodni proces detoksikacije tela.

Sok od cvekle

Cvekla je povrće koje je veoma zdravo, pa mnoge neće iznenaditi da se posle noćnog ispijanja alkohola preporučuje da se pije u tečnom obliku.

Ovo povrće sadrži jedinjenja koja mogu pomoći u detoksikaciji jetre, eliminaciji nusproizvoda alkohola i smanjenju mamurluka. Preporučuje se da se ujutru popije čaša soka od cvekle kako bi se povećao protok krvi i dostava kiseonika u tkiva, što može uticati na ublažavanje glavobolje i umora.

voda sa krastavcima i nanom, voda sa krastavcima, voda sa nanom, mamurluk, osvežavajući napitak, napitak sa krastavcem, napitak sa nanom
foto: Shutterstock

Voda sa krastavcima i nanom

Još jedna osvežavajuća opcija je pijenje vode od krastavaca i nane. Ova sjajna kombinacija može pomoći kod detoksikacije, stimulisaće varenje, osvežiti vas i probuditi ujutru.

Možete piti vodu sa krastavcima i nanom čak i ako prethodne noći niste pili alkohol. Uvek će imati isti osvežavajući efekat.

Prenela: V.N.

(izvor: Index.hr/Zdravlje.kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track